Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jul 19, 2016 in Fiets je in shape | 0 comments

Stap op je fiets!

Stap op je fiets!

Fietsen heeft veel voordelen. Het is goed voor je conditie, het laat je bloed beter stromen, het verbetert over het algemeen je humeur, is goed voor het milieu en resulteert in de verbranding van calorieën. En er zijn ongetwijfeld nog meer voordelen. Reden dus om vaker op je fiets te stappen!

Nederland is het fietsland van de wereld!

Geen enkel land met een vergelijkbaar welvaarts niveau legt verhoudingsgewijs zoveel kilometers met de fiets af als Nederland. Zie de cijfers van de fietsersbond. Met een aandeel van 8 procent van alle kilometers in het binnenland die per fiets worden afgelegd, loopt Nederland ver voor op andere landen. Ga maar eens bij jezelf te raden. Hoe ziet het straatbeeld er in het buitenland uit? Juist, er zijn veel minder fietsers. De infrastructuur is daar mede debet aan. Op veel van de buitenlandse wegen zou ik zelf ook niet willen fietsen.

Toch is er nog ruimte voor verbetering

Ondanks dat wij Nederlanders koplopers zijn, kunnen ook wij nog vaker op de fiets stappen. Hoe vaak stap jij gemakshalve in de auto om even een boodschapje te doen? Zou je die boodschappen niet net zo goed met de fiets kunnen doen?

Veel mensen letten straks op de portemonnee en bezuinigen op belangrijke zaken als gezonde voeding of geven juist veel geld uit aan afslankprogramma’s. Hoeveel zou het je echter schelen als je de kinderen met de fiets naar school brengt? Of op de fiets naar je werk gaat? Vrees je dat het je te veel tijd kost? Probeer het eens!

De oplossing voor mensen met haast…

Zelf betrap ik mijzelf er ook wel eens op. Je hebt haast en maakt de afweging of je de fiets van stal haalt of even snel in de auto stapt. Ja de maatschappij is er inderdaad niet rustiger op geworden de laatste decennia. Dat het je beïnvloed in een dergelijke keuze is voor sommigen onder ons helaas de realiteit.

Gelukkig valt er wel degelijk iets aan te doen! Er is een oplossing voor die een substantieel gedeelte onder ons een waardig alternatief voor de auto kan bieden.. De elektrische fiets! Tegenwoordig heb je elektrische fietsen in alle soorten en maten. Zelf fiets ik met gemak tegen de 30 kilometer per uur op een elektrische fiets. Veel harder mag je niet eens met een auto in de bebouwde kom. Voor de mensen voor wie dat nog niet snel genoeg gaat, zijn er ook elektrische fietsen die tot bijna 50 kilometer per uur gaan.

Bedenk voor jezelf of een elektrische fiets je weer vaker op de fiets kan krijgen. Het bespaart je tijd, je komt fris of anders een toch een stuk minder bezweet op de bestemming aan en je behoudt veel van de voordelen van fietsen.

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *