Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Oct 1, 2016 in Fiets je in shape | 0 comments

Dagelijks fietsen houdt je fit

Dagelijks fietsen houdt je fit

fietsen houdt je gezondWe worden er elke dag weer bewust van gemaakt: voldoende lichaamsbeweging is gezond. De mens is er niet op gebouwd om de hele dag stil te zitten. Van nature moeten we bewegen. Alleen zo kan ons lichaam gezond zijn en blijven. De Hartstichting adviseert om een half uur per dag te bewegen. Zo blijven het hart en bloedvaten in goede conditie. Ook kan hiermee de bloeddruk verlaagd worden. Een goede manier van bewegen is fietsen. Door dagelijks naar het werk te fietsen kom je aan de noodzakelijke lichaamsbeweging. Bovendien heeft fietsen nog veel meer voordelen. Zo ben je actief en geniet je van de frisse buitenlucht. Ook is het een leuke vorm van ontspanning, alleen, met zijn twee├źn of met meerderen. Daarnaast is het fietsen een mooie manier om het sportieve met het noodzakelijke te combineren. Nog een voordeel van fietsen is dat het milieuvriendelijk is. Er vindt geen uitstoot van schadelijke uitlaatgassen plaats. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor deze vorm van woon-werkverkeer. Ga jij al op de fiets naar je werk?

Een goede conditie en een gezond gewicht dankzij fietsen

Mensen die dagelijks fietsen hebben hier veel profijt van. Het verbetert de conditie en je voelt je veel fitter. Het cholesterolgehalte kan verlaagd worden. Dit is beter voor hart en bloedvaten. Door voldoende beweging blijf je gemakkelijker op gewicht of kun je zelfs afvallen. Ook zorgt fietsen ervoor dat het proces van botontkalking wordt vertraagd of tegengehouden en de spijsvertering wordt verbeterd. Kortom, fietsen heeft niks anders dan voordelen.

Verlaag je biologische leeftijd

Je bent zo jong als je je voelt, maar dankzij fietsen kan je biologische leeftijd verlaagd worden. Mensen die drie keer per week 45 minuten fietsen verlagen hun biologische leeftijd met 9 jaar. Ook is gebleken dat hartritmestoornissen met 50% kunnen dalen. Daarnaast wordt de weerstand verbeterd. Werkgevers merken dit aan het feit dat er tot 50% minder ziektedagen worden opgenomen. Ook verbetert fietsen de werkprestaties. Door meer hartcontractie wordt de hersenactiviteit verhoogd.

Kies de juiste fiets

Wie een goedkope manier zoekt om naar zijn werk te gaan komt ook al snel bij de fiets uit. Geen wegenbelasting, geen brandstofkosten en geen parkeerkosten. Ook kunnen wij vertellen dat fietsen veel sneller is. Met de auto sta je vaak in de file of voor een stoplicht te wachten. Vooral binnen de steden kom je sneller op je werk aan wanneer je de fiets pakt. Sportief op de fiets en ook nog eens genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Doordat Nederland een fietsland bij uitstek is, zijn er voldoende en goed aangelegde fietspaden waarop je veilig en ontspannen kunt fietsen. Er is een ruime keus in verschillende soorten fietsen. Zo kun je kiezen voor de oerdegelijke Hollandse fiets tot de elektrische fiets. Hier tussenin zitten nog vele verschillende soorten en modellen. Belangrijk is dat de fiets voldoet aan de eisen die jij hieraan stelt. De elektrische fiets met trapondersteuning wanneer dit nodig is of een fiets met versnellingen kan helpen bij heuvels en lange afstanden. Goede verlichting op de fiets is onmisbaar. Zo ga je veilig naar je werk of huis toe.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *