Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Sep 12, 2017 in Fiets je in shape | 0 comments

5 redenen om vaker op de fiets te stappen

Fietsen is, zeker in Nederland, een zeer geliefde manier om van A naar B te komen. Buiten dat het een veelal goedkopere optie is dan de auto of het openbaar vervoer is het ook nog eens een stuk gezonder. Andere voordelen zijn dat je jezelf op plekken als in grote steden een stuk eenvoudiger kunt verplaatsen en je de fiets op veel plekken kwijt kunt. Mocht de afstand die je met de fiets wenst af te leggen dus niet al te ver zijn dan heeft het verplaatsen per fiets weinig nadelen. Een enkele kan misschien zijn dat je er moe van kunt worden. Maar na het een paar keer gedaan te hebben zal dit vanzelfsprekend een stuk minder zijn.

Buiten het gemak en dat het gezond is zijn er nog meer punten waarop fietsen goed scoort ten opzichte van andere vervoersmiddelen. In Nederland is het goed te doen omdat het landschap vrijwel overal vlak is. Het is niet voor niets dat dit het land genoemd wordt waar meer fietsen dan mensen zijn, dit is namelijk echt het geval. Er zijn nog veel meer redenen aan te voeren waarom iedereen indien mogelijk op de fiets zou moeten stappen. Hieronder lees je vijf van die redenen;

Genieten van je omgeving

Het is misschien een cliché, maar wie fietst ziet veel meer. Dit geldt overigens ook voor wandelaars. Daar waar je in een auto, bus of trein met hoge snelheden over de weg of het spoor raast biedt de fiets je alle mogelijkheden om eens rustig om je heen te kijken. Al snel zal alles er net iets prettiger en gedetailleerder uitzien. Of dit nu is voor een ritje naar het werk in de ochtend of een toertocht op zondagmiddag. Het geldt voor beide gevallen. De fiets biedt veel meer mogelijkheden om te genieten. Na een tijd zul je zien dat zelfs een bui prettig aan kan voelen.

Geef je weerstand een zetje in de rug

Dit is een compleet andere drijfveer om de draad op de fiets weer op te pakken. Niet gelijk iets waar mensen aan denken bij het maken van de keuze wel of niet te gaan fietsen, maar wel de waarheid. Veel fietsen leert je lichaam te wennen aan uiteenlopende omstandigheden. Hierdoor wordt als vanzelf een stuk meer weerstand opgebouwd. Zo kan iemand die veelal fietst vaak toch net wat meer tegen een stootje dan iemand die weinig tot nooit buiten komt.

Beter voor het milieu

Gelukkig worden auto´s momenteel al een stuk duurzamer. Maar voorlopig zal het nog een stuk beter blijven voor het milieu om de fiets te pakken. Iedereen die dit dus regelmatig doet levert als vanzelf zijn of haar bijdrage aan een groener bestaan.

Bespaar in de kosten met fietsen

Vandaag de dag is het vrij normaal voor een gezin om twee of zelfs nog meer auto´s voor de deur te hebben. Dit is natuurlijk een enorme luxe. Er wordt nog weleens vergeten dat dit tevens vele kosten oplevert. Zo heeft iedere auto brandstof nodig en moet bijvoorbeeld de verzekering betaald worden. Woont er een gezinslid vrij dicht bij het werk en is dat extra voertuig eigenlijk helemaal niet nodig? Dan biedt eefiets vakern fiets de oplossing. Het is ten eerste vele malen goedkoper. Tel daar alle andere voordelen bij op en het is een prima alternatief.

Afvallen

Dit gaat uiteraard hand in hand met het feit dat fietsen gezond is. Wie wat overtollige kilo´s kwijt wil en normaal nooit fietst kan hier gerust mee beginnen. Binnen mum van tijd zul je zien dat de nodige kilo´s er af zullen gaan. Dit is nog niet alles, je zult je ook nog eens een stuk fitter gaan voelen. In dit artikel lees je al onze tips om slanker te worden door te fietsen.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *