Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Oct 1, 2016 in Fiets je in shape | 0 comments

Waar dient de ideale toerfiets aan te voldoen?

Waar dient de ideale toerfiets aan te voldoen?

De ideale toerfiets

De toerfiets of trekkingfiets is ideaal voor een ontspannen fietsvakantie. Dankzij de toerfiets kan er voldoende bagage worden meegenomen. Dit type fiets moet dan ook aan een aantal eisen voldoen. Je maakt hier immers heel wat kilometers mee. Het is dan ook niet vreemd dat de fiets niet alleen stevig moet zijn, maar ook comfortabel moet zitten. Van oorsprong was de toerfiets een gewone racefiets waarop extra bagagerekjes werden gemonteerd. Het nadeel van de racefiets is dat deze niet erg stabiel is, vooral niet wanneer er veel bagage wordt meegenomen. Juist daarom is er speciaal voor de fietsvakanties de trekkingfiets ontwikkeld. De voordelen van deze sportieve fiets zijn onder andere de lichte rijeigenschappen en de uitstekende kwaliteit. Dit maakt deze fiets geschikt voor lange afstanden, maar ook ideaal voor woon-werkverkeer, recreatie of stadsverkeer. Wij kunnen precies vertellen hoe de ideale toerfiets eruit moet zien. Zo ga je goed voorbereid op vakantie of trektocht.

Een stevig frame en comfortabele zit voor lange tochten

trekking fiets van gazelleBelangrijk is dat het frame van de fiets stevig is. Er moeten immers lange tochten mee gemaakt worden. Ook wordt er extra gewicht in de vorm van bagage meegedragen. De fiets moet het allemaal aan kunnen. Het frame is dan ook steviger dan een gewone stadsfiets of racefiets. Daarnaast is de wielbasis groter, zijn de banden dikker en de velgen breder. Dit zorgt ervoor dat de fiets bij lange afstanden of afdalingen voldoende stabiliteit heeft. Om die stabiliteit te bereiken wordt het frame van lichte materialen gemaakt. Hierdoor is de fiets licht en sportief terwijl deze ook onverharde wegen aankan. Voor optimaal gebruiksgemak is de fiets voorzien van versnellingen, derailleur of een versnellingsnaaf. Dit is ideaal wanneer er veel gewicht op de fiets wordt meegenomen. De fiets is voorzien van een uitstekende voorvering waardoor de gewrichten niet overbelast worden. Uiteraard heeft de toerfiets een comfortabele zitpositie. Zo kan het stuur op meerdere manieren vastgepakt worden. Dit zorgt voor voldoende afwisseling in de houding. Want wie lange afstanden fietst zit graag ontspannen en comfortabel. Dit zijn dan ook precies de punten waarop de toerfiets is aangepast.

Voldoende ruimte voor alle bagage

De toerfiets is uitermate geschikt om veel bagage mee te nemen. Standaard hebben alle toerfietsen een achterdrager, en vaak ontbreekt de voordrager ook niet. Over het frame verspreid bevinden zich bevestigingspunten voor onder andere extra bagagedragers, een fietspomp of een bidonhouder. Zware fietstassen kunnen probleemloos aan de achter bagagedrager bevestigd worden. De fiets heeft voldoende stabiliteit om ook een stuurtas mee te nemen. Voor optimale veiligheid is de toerfiets voorzien van schijfremmen of cantilever remmen. Uiteraard ontbreken ook zaken als goede verlichting, een fietsbel en reflectie niet. De trekkingfiets heeft een sportief en stoer uiterlijk. Niet alleen geschikt om fietsvakanties mee te maken, de meeste mensen gebruiken deze fiets ook voor dagelijks woon-werkverkeer of dagtripjes. Kortom, een zeer veelzijdige fiets.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *